Foto: Natalie Greppi

Om oss

Högskolan för scen och musik utbildar musiker inom många genrer, komponister, lärare i musik, dans och teater, musikal- och performanceartister, operasångare och skådespelare.

Med det har vi en unik bredd bland konstnärliga högskolor i Sverige och unika möjligheter att samarbeta över genregränser. Våra drygt 150 lärare är ofta verksamma vid flera olika utbildningar liksom de många gästlärare som besöker oss under kortare eller längre perioder. Antalet studenter är knappt 600. Huset Artisten tillgodoser behoven av lokaler för våra skiftande verksamheter.

Högskolan för scen och musik är en av två institutioner inom den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Tillsammans med fakulteten bedriver vi forskarutbildning och forskning inom flera olika fält.

Högskolan för scen och musik leds av prefekten Petra Frank.