Bild
Vy över Västsvenska Arenans tält i Almedalen
Foto: Johan Wingborg

Almedalen

Göteborgs universitets medverkan under Almedalsveckan är ett av flera exempel på hur universitetet engagerar sig i diskussionen kring aktuella samhällsfrågor.

Närvaron i Almedalen är ett sätt för Göteborgs universitetet att manifestera ett samhälleligt engagemang och ansvar.

Ett syfte är att presentera forskning som på olika sätt kan bidra till nya infallsvinklar och lösningar på nationella och internationella problem. Ett annat är att lyfta angelägna frågor för att påverka opinion och beslutsfattande. Almedalen är en viktig mötesplats för formella såväl som för informella samtal.

Göteborgs universitet ser Almedalen som en viktig arena att medverka på och bidrar årligen både med egna programpunkter och medverkar också på flertalet externa arrangerade av andra aktörer som medverkar under Almedalsveckan. 

fredag 28 juni

Programpunkterna länkas till Almedalsveckans officiella hemsida.

Almedalen 2024 

Sommaren 2024 kommer Almedalen att genomföras mellan tisdagen den 25 juni - fredagen den 28 juni. Göteborgs universitet kommer att precis som tidigare år finnas på plats med flertalet representanter. 

Viktiga datum

  • 1 februari öppnar programmet för ansökan till Almedalsveckans program.
  • Det är kostnadsfritt att ansöka fram till och med 13 mars klockan 16:00, därefter införs en programavgift på 500 kronor.
  • 25–28 juni genomför vi tillsammans Almedalsveckan 2024. Välkomna! 

Mer information om universitets medverkan på Almedalen kommer att uppdateras löpande under våren. 

Frågor

 Har du frågor om universitets medverkan på Almedalen kontakta Jonas Martinsson.