Louise Hård
Om Louise Hård
Louise Hård är doktorand i kostvetenskap, inriktning didaktik i hem- och konsumentkunskap, vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI) sedan januari 2021.
Utbildningsbakgrund
Louise är i grunden lärare i hem- och konsumentkunskap, examen vid Göteborgs universitet 2006. Hon har även en master i integrerad hälsovetenskap vid Högskolan Kristianstad.
Avhandlingsarbetet
Avhandlingsarbetet grundar sig i ett praktiknära samverkansprojekt. Syftet är att förbättra elevers matvanor genom att arbeta ämnesintegrerat med undervisning i mat och hälsa i åk 3-5. Vad har lärarna för behov av kompetensutveckling? Hur kan eleverna involveras i undervisningen? Blir det mer grönsaker på tallriken i bamba och mindre matsvinn? Hur kan skolmåltiden, fritidspersonalen och hemmet involveras? Handledare är professor Christel Larsson från IKI och bihandledare professor Päivi Palojoki från Helsingfors universitet.
Louise vill visa att hållbara matval kan börja redan i lågstadiet