Martina Wilson

• Biträdande forskare vid Göteborgs universitet, 2015-2017
  • Psykologistudier vid University of Newcastle, 2015

Forskningsområde

Jag är doktorand i psykologi sedan 2019 och jag arbetar med ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt med fokus på alkohol, hälsa och arbetslivet som finansieras av CERA. Kristina Berglund och Gunnel Hensing handleder mig i detta projekt. Mina forskningsintressen angränsar huvudsakligen till hälsopsykologi och beroendepsykologi.

Pågående forskning

Min forskning och avhandlingsarbete är inriktade på att förebygga alkoholproblem med arbetslivet som arena.

I min forskning undersöker jag bl.a. på vilket sätt alkoholfrågor hanteras på arbetsplatser (t.ex. med avseende på alkoholförebyggande insatser, alkoholpolicy, rutiner och alkoholkultur), samt hur anställda ser på sitt ansvar kring alkoholfrågan utifrån den funktion de har på arbetsplatsen. Jag intresserar mig även för huruvida arbetsplatsen kan inverka på personalens alkoholvanor och attityder till alkohol.

Vill du veta mer om mina studier och pågående forskningsprojekt är du varmt välkommen att kontakta mig!

Undervisning

Jag undervisar om alkoholvanor och beroende inom kursen Hälsopsykologi, 30 hp, vid Psykologiska institutionen.