Bild
Grafik med vit bakgrund och färgade serpentiner.
Länkstig

Tidigarelagd ansökningsperiod för kursen Handledning i psykosocialt arbete

Publicerad

Den 15 augusti öppnar ansökan till vårens eftertraktade kurs – en kurs för yrkesverksamma som vill specialisera sig inom handledning av grupper. Nytt för i år är att de som söker inte behöver ha genomfört egenterapi, som tidigare krävts.

Har du redan yrkeserfarenhet inom psykosocialt arbete och vill ta nästa steg i din professionella utveckling? Då kan kursen "Handledning i psykosocialt arbete" vid Göteborgs universitet vara en möjlighet. Kursen som börjar under vårterminen 2024 erbjuder en avancerad nivå av kunskap och färdigheter inom handledning, vilket är särskilt lämpligt för yrkesverksamma som vill specialisera sig inom handledning av grupper.

Bild
Porträttbild av studieadministratören Viktoria Jendmyr.
Viktoria Jendmyr, bild från GU Journalen nr 3 2023 sidan 12.
Foto: Johan Wingborg

– Numera krävs det att kunna uppvisa ett kursbevis på genomförd handledningskurs för att få handleda, vilket kursen ger. Därav är den väldigt attraktiv, säger Viktoria Jendmyr som är studieadministratör för studier på avancerad nivå vid Göteborgs universitet.

Tidigare krävdes egenterapi som förkunskapskrav för att ansöka till kursen. I år ersätts det med ett intyg som visar erfarenhet av att själv ha blivit handledd.

Vem riktar sig kursen till?

– Handledning i psykosocialt arbete vänder sig till yrkesverksamma inom socialt arbete, psykologi, terapi och relaterade områden. Kursen erbjuder en fördjupning inom "meta-handledning", det vill säga handledning på handledning, vilket ger möjlighet att utveckla och förbättra ens egna handledningsfärdigheter.

Varför är kursen så eftertraktad?

– Denna kurs är en utmärkt möjlighet för den som vill ta sina handledningsfärdigheter till en avancerad nivå och öppna nya karriärmöjligheter inom psykosocialt arbete. Professionell grupphandledning ger möjlighet att klargöra sammanhang och stärker kompetensen för individen, arbetsgruppen och organisationen.

Vad kan man förvänta sig i kursen?

– Kursen behandlar olika teoretiska och praktiska perspektiv på handledning. Den ger en gedigen förståelse för olika handledningsmetoder och tillämpningar inom psykosocialt arbete. Dessutom får en möjlighet att utforska olika utmaningar och dilemman som handledare möter i praktiken.

Sök kursen innan 15 september

Ansökningsperioden för kursen "Handledning i psykosocialt arbete" för vårterminen 2024 öppnar den 15 augusti och avslutas den 15 september. Detta är en tidigarelagd ansökningsperiod än den vanliga omgången för studier till våren, så se till att inte missa chansen att ansöka i tid.

Sök kursen via antagning.se

Om kursens "Handledning i psykosocialt arbete"