Bild
Andrea i blå kavaj, kort mörkt hår och vit t-shirt som ler mot kameran.
Foto: Privat
Länkstig

Andrea arbetar på teknikkonsultbyrå i London

Publicerad

Andrea Bureca från Italien läste masterprogrammet Innovation och Industriell Ledning på Handelshögskolan som en del av sin Double Degree-examen vid LUISS Guido Carli i Rom. Han tog sin examen 2017 och jobbar nu på teknikkonsultbyrån Automation Logic i London. Läs om hans upplevelser från programmet och tips på hur man får en internationell karriär.

Hur kommer det sig att du valde just Handelshögskolan och Göteborg?   
När jag började min masterutbildning på LUISS Guido Carli i Rom så fick jag nys om möjligheten att genomföra Double Degree-programmet. Jag ansökte och blev antagen. Då fick jag välja mellan Portugal, Kina, Spanien, USA, Schweiz och Sverige. Jag ville stanna i Europa, och på grund av att mitt ämne var innovation och management valde jag Göteborg, då Handelshögskolan har gott rykte inom just de områdena. Jag hade också hört många bra saker om Göteborg i allmänhet, så jag kände mig väldigt nyfiken på att få upptäcka Sverige!  

Berätta mer om masterprogrammet Innovation och Industriell Ledning!
Programmet är en mix av innovationsledning, forskningsmetoder, industriell ledning, entreprenörskap och praktiska affärskonsult-erfarenheter. Den blandningen gjorde att jag lärde mig grunderna i affärsstrategi, affärsrådgivning, industriell ledning, innovation och hur man skriver rapporter. Det finns en internationell känsla kring programmet och skolan, mycket tack vare det stora antalet utbytes- och double degree-studenter.  

Du var en del av ett masteruppsatssamarbete med Volvo Group, berätta mer! 
Jag började med att bestämma mig för vilket ämne jag ville undersöka i min masteruppsats genom att kombinera mina intressen med vad som var hett i branschen kring den tidpunkten. Resultatet blev att jag ville undersöka de strategiska möjligheterna med IoT (Internet of Things). Handelshögskolan satte mig sedan i kontakt med The(  )Space, en byrå som hjälper till att fylla utrymmet mellan akademin och affärslivet, något som hjälpte mig att få företagskontakter. Jag använde sedan kontakterna och min Linkedin-profil för att nå personer på Volvo Group, och även några andra företag i Göteborgsregionen. Volvo Group var väldigt intresserade av ämnet jag ville undersöka i min uppsats, vilket ledde till att jag fick samarbeta med dem på deras kontor. Man kan säga att det var ett win-win-samarbete! 

Vad är ditt intryck av livet utanför studierna i Göteborg?  
Det var fantastiskt! Jag fick möjlighet att utforska två vitt skilda årstider. På vintern upplevde vi frusna sjöar, äkta julstämning och vi reste upp till Kiruna och Abisko för att se norrsken och utforska den otroliga naturen där. På sommaren var det ljust 18 timmar om dagen, man kunde vandra i naturen, simma i sjöar, ha sena grillkvällar, ägna sig åt sporter och njuta av skärgården och mycket annat. Göteborg erbjuder allt en student kan tänkas vilja ha i form av pubar, restauranger, parker, nattklubbar, museum, aktiviteter, evenemang, arenor (hockey och fotboll) och jag nyttjade verkligen allt detta. Jag tillbringade en stor del av min tid med andra studenter jag träffade i Göteborg med att gå ut på stan, vandra och resa tvärs över både stad och land. Jag fick också möjligheten att gå med i Göteborgs vattenpolo-lag som jag tränade med tre gånger i veckan, och reste även runt i landet för bortamatcherna. En otrolig upplevelse!  

Hur fick du ditt jobb i London? 
Efter min master i Göteborg så började jag på Accenture i Italien. När jag hade jobbat där i ett år lyckades jag bli internationellt förflyttad till företagets Londonavdelning och sex månader senare var jag även på plats fysiskt i den brittiska huvudstaden.  

Hur är det att jobba i London?
London är en enorm stad, väldigt multikulturell med människor, talanger och företag från hela världen. Arbetsmiljön är snabbfotad och utmanande, så det gäller att hålla uppe tempot och försöka få ut så mycket som möjligt av det. Möjligheterna är oändliga! Det finns företag här från hela världen och du kan få möjlighet att jobba med de största företagen, mest innovativa värdeerbjudandena och de ledande branschaktörerna. Man känner verkligen att man är på plats i Europas yrkes- och affärsmässiga centrum! 

 Kan du berätta mer om din tjänst på Automation Logic? 
Jag började nyligen på den här mindre, framväxande, startup-liknande teknikkonsult-byrån, som fokuserar på Cloud, DevOps och Agile. Min roll är strategifokuserad där jag hjälper till att definiera och forma byråns verksamhet, och utforma innovativa värdeförslag för att utöka marknaden och utbilda företagets ingenjörer.  

Har du några tips till den som vill ha en internationell karriär?
Ett sätt är att läsa en master i landet du är intresserad av att jobba i. Ett annat alternativ är att börja på ett stort bolag med kontor runt om i världen. Det kan innebära en möjlighet för dig att byta kontor. Oavsett så är det viktigt att du tränar din engelska, bygger ett starkt och aktivt nätverk, tar vara på så många möjligheter som möjligt och sedan arbeta proaktivt för att kunna hitta trådar att dra i som tar dig dit du vill. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

¨

 

 

Kort om: Double Degree-programmet

Double Degree innebär att en student på ett tvåårigt masterprogram genomför ett specialanpassat läsår hos ett partneruniversitet för att sedan ta ut examen från båda universiteten.  

Vi erbjuder Double Degree-program för studenter som läser masterprogrammen i Nationalekonomi (MSc in Economics), Finans (MSc in Finance) och Innovation och industriell ledning (MSc in Innovation and Industrial Management).  

Läs mer: https://www.gu.se/en/school-business-economics-law/study-here/exchange-studies/double-degree