Bild
Porträtt av Sofia Berglén. Sofia har på sig en kofta och sitter framför en datorskärm.
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Medarbetarporträtt: Sofia Berglén, ekonom

I snart två år har Sofia arbetat som ekonom hos Core Facilities, en av våra forskningsinfrastrukturer. I sitt jobb håller hon koll på ekonomin för de externa medel som verksamheten har blivit beviljade, ger svar kring ekonomiska frågor och tar hand om andra uppgifter som berör hennes område.

Varför sökte du dig till Göteborgs universitet?

Jag hade tidigare arbetat med ekonomi inom den offentliga sektorn och trivdes med det. När det dök upp en ledig ekonomtjänst hos Göteborgs universitet tyckte jag den lät spännande. Detta var 2014 och då hade jag tidigare inte arbetat inom utbildningsväsendet så det kändes som ett nytt och intressant område. Sedan dess har jag sökt andra tjänster inom universitetet vilket har gett mig möjligheten att utforska och engagera mig i olika delar av universitetet.

Hur kan en arbetsdag se ut?

Vid vissa tidpunkter under året, särskilt under våra bokslutsperioder, har vi fasta tidplaner på vad som ska göras och då är dagarna och uppgifterna ganska förutbestämda. Där emellan består mina uppgifter i att att hålla koll på ekonomin för de externa medlen som Core facilities har blivit beviljade, ge svar kring olika ekonomiska frågor och ta hand om övriga uppgifter som dyker upp som berör mitt område. Variationen i mina uppgifter är något jag värdesätter mycket.

Flygbild som visar byggnader och gröna områden.
Medicinareberget där Core Facilities har sin verksamhet.
Foto: Akademiska hus

Vad är det bästa med att jobba på Göteborgs universitet?

Arbetskamraterna på Göteborgs universitet är otroligt trevliga, och atmosfären är härlig. Jag uppskattar också den stora variationen i arbetsuppgifterna som gör varje dag intressant och utmanande.

På Göteborgs universitet finns det dessutom stora möjligheter till utveckling och variation på arbetsuppgifter samt möjlighet att knyta kontakter inom olika områden. Jag själv har fått utökade arbetsuppgifter, större ansvar och haft möjlighet att gå de olika utbildningar som universitetet anordnar. Något som har hjälpt mig att fortsätta växa i min roll.