
Vår forskningsinfrastruktur
Forskningsinfrastrukturen vid Institutionen för geovetenskaper möjliggör forskning av högsta kvalitet och innefattar databaser, forskningsanläggningar, högteknologiska laboratorier och fältstationer inom Earth System Science.
Skogaryd Research Catchement
Forskningsstationen Skogaryd ligger i mellersta Bohuslän och är en del av forskningsnätverket SITES - Swedish Infrastructure for Ecosystem Science. Stationen främjar långsiktig fältbaserad ekosystemforskning av världsklass genom att erbjuda unik infrastruktur och kompetens till såväl svenska som internationella forskare. Stationsföreståndare i Skogaryd är Tobias Rütting, professor vid Institutionen för geovetenskaper.
Läs mer om Skogaryd Research Cathement på vår hemsida

Latnjajaure
Forskargruppen Alpine and Polar Ecology är vetenskapligt ansvariga för Latnjajaure Fältstation utanför Abisko, där Göteborgs universitet har haft forskning sedan 1990 som en del av det Internationella Tundra EXperimentet (ITEX).

ISOGOT-anläggningen
ISOGOT-anläggningen vid Institutionen för geovetenskaper tillhandahåller analytisk kapacitet för mätning av stabila isotoper i olika media samt analyser av element/näringsämnen. Vi tillhandahåller också analys av växthusgaser.
Läs mer om ISOGOT-anläggningen på vår hemsida

Väderstationer
Institutionen för geovetenskaper har två klimatstationer i Göteborg. Stationerna har varit i gång sedan 1990-talet och klimatdatan uppdateras en halvtimme efter varje hel klocktimme.
Läs mer om våra väderstationer och se data

Microgeochemistry lab
Vi har några av de bästa anläggningarna för mineralanalys i Sverige, med ett toppmodernt svepelektronmikroskop med röntgenspektrometrar och två induktivt kopplade plasmamasspektrometrar.
Dendro lab
Göteborgs universitetslaboratorium för dendrokronologi (GULD) är ett fullt utrustat laboratorium för trädringsforskning som drivs av professor Hans Linderholm vid Institutionen för geovetenskaper. Forskningens fokus ligger på klimatvariationer under senholocen och dess påverkan på skogsekosystem och människan.
Läs mer om dendrolabbet på vår hemsida
