Slöjdämnet och digitala verktyg

GU-15021
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om hur digitala verktyg kan användas i slöjdundervisning. I kursen ges du möjligheter att utveckla kunskaper om hur digitala verktyg används i överensstämmelse med läroplanen och hur verktygen bidrar till att utveckla elevernas förmågor.

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om hur digitala verktyg kan användas i slöjdundervisning. Du har påbörjat studier till ämneslärare i slöjd eller har pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan, eller har lärarexamen. I kursen ges du möjligheter att utveckla kunskaper om hur digitala verktyg används i överensstämmelse med läroplanen och hur verktygen bidrar till att utveckla elevernas förmågor. I kursen lyfts även kritiska frågeställningar kring slöjdundervisning och digitala verktyg.

Kursen ges på distans med tre obligatoriska campusdagar under terminen. Observera att kursen inte per automatik leder till behörighet som slöjdlärare.

Anmäl dig till kursen på www.antagning.se.
Anmälan är öppen 15 september - 15 oktober 2020.

Läs mer om HDK-Valand – Högskolan för konst och design här.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Behörig till kursen är sökande med grundläggande behörighet för högskolestudier. Dessutom krävs lärarexamen eller pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet, alternativt pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med aktuellt intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår.

Urval

Platserna fördelas mellan tre grupper, sökande med lärarexamen, sökande med pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet och sökande med pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Urvalet grundas på högskolepoäng (max 225) alternativt anställningstid som slöjdlärare i grundskolan. Anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår. Du laddar upp ditt intyg på antagning.se. Där hittar du även mer information om hur ett arbetsintyg ska vara utformat.