Religionsvetenskap och teologi, examensarbete för magisterexamen

RT2901

GU-12379
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen består av författande av ett självständigt och kritiskt vetenskapligt arbete. Ämne och litteratur för uppsatsen väljs i samråd med handledare.
Uppsatsskrivandet är knutet till ett avancerat seminarium där studenten, förutom att framlägga och försvara sin egen uppsats, också självständigt ska opponera på en annan students uppsats.

Studenten ska vara aktiv inom seminariet och visa förtrogenhet med ett vetenskapligt förhållnings- och arbetssätt. Eftersom kursen syftar till färdigställandet av ett vetenskapligt arbete av god kvalitet, ligger betoningen under kursens gång på uppövande av färdigheter i akademiskt skrivande och förmåga att tydligt kommunicera ett komplext teoretiskt material i skriftlig form.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkända kurser om 15hp i Religionsvetenskap och teologi på avancerad nivå av relevans för examensarbetet, eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Högskolepoäng, max 285 hp.