Modernismens fantasm: Kina och Japan i litteratur, film, konst och kritisk teori

Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-13451
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen analyserar framställningen av och föreställningarna om Kina och Japan i 1900-talets och det tidiga 2000-talets bildkonst, film, och litteratur. Ur ett företrädesvis psykoanalytiskt perspektiv visar kursen på att dessa orientalistiska ”fantasmer” inte bara bildar ett viktigt och genomgående tema i hög- och postmodernismens konstnärliga praktiker och estetiska teorier; i vissa fall utgör dessa fantasmer deras första byggsten.

Behörigheter och urval

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.