Konstnär i verkstad.
Foto: Christian-Habetzeder (Artist Fredrik Ingemansson)

Från hantverk till konsthantverk 1

FKGCA1
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-15041
Ansökan stängd

Kort om kursen

Den här distanskursen vänder sig till dig som har erfarenhet av hantverk och som söker en konstnärlig förståelse och börja en utveckling till en konsthantverkspraktik.

Om utbildningen

Första delen av kursen består av en inventering av din nuvarande hantverkserfarenhet så att du kan formulera förväntningar på din framtida konstnärliga utveckling. Detta följs av en workshop som introducerar vikten av konstruktiv feedback till andra och till dig själv. I en skrivuppgift formulerar du feedback på en annan students hantverkspraktik.

I andra delen av kursen introduceras du till konstnärliga metoder och verktyg. Varje metod kommer att tillämpas i uppgifter där resultaten diskuteras.

Genom en workshop ökar din förståelse för det historiska arvets betydelse för samtida konsthantverk. Detta följs upp av en undersökning av hur samtida konsthantverkare förhåller sig till historiska aspekter. Uppgiften avslutas med en undersökning av historiska referenser som har relevans för din egen hantverkspraktik.

Kursen avslutas med att tillämpa den nya förståelsen och kunskaperna i ett praktiskt arbete. Resultatet av arbetet kommer du att presenteras och diskuteras.

Under alla kursens delar erbjuds handledning individuellt och i grupp. Kursen ges på engelska.

Läs mer om hur du ansöker på vår internationella sida.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Urvalet baseras på arbetsprov.