Engelska: Engelsk litteratur, litteraturkritik och teori

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-13054
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen består av två integrerade moduler som behandlar engelsk litteratur och litteraturkritik samt litteraturteori. Du studerar fyra områden med tre teorier från varje: historia, text, subjektivitet och kultur i en vid förståelse. I samband med teorierna läser du utvalda texter från olika perioder och genrer.

Om utbildningen

The two 7.5-credit modules “English Literature and Literary Criticism” and “Literary Theory” are integrated for teaching purposes, though each is examined separately. The integrated course is an introduction to major theories in current literary scholarship. There are four major areas, with three theories represented in each: history, text, subjectivity, and culture in a broad sense. The theories are studied in relation to literary texts selected from various periods and genres.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

A Bachelor of Arts Degree or equivalent with 90 credits (in depth) pass grade in English including a literary research essay, or equivalent foreign degree. Written proficiency within the In-depth Undergraduate Course, IELTS 7.5 no part under 6.5 or TOEFL 625, TWE score 5.5 must be included.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.