Bild
Två dansare i ett rum som är ljussatt med rött ljus
Foto: Niklas Rydén
Länkstig

Dansfilm inom dansutbildning

Kurs
MVKP22
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15411
Ansökan stängd

Kort om kursen

Den här kursen vänder sig till dig som jobbar som danslärare och som vill kunna använda dansfilm som verktyg i din undervisning. Den vänder sig även till dansare som vill utveckla sitt kunnande om dansfilmens konstnärliga möjligheter.

Om utbildningen

I kursen lär du dig grunderna i att skapa dans och platsspecifik koreografi direkt för kameran. Tillsammans med de andra studenterna utforskar du filmmediet och vad bilder och kroppar berättar när de möts i olika rum och på olika platser. Gemensamt undersöker ni hur dansfilm kan användas som metod för att skapa delaktighet i undervisning och lärande. 

I kursen ingår föreläsningar, seminarier, workshops, gruppundervisning och egna studier. Eget platsspecifikt skapande av koreografi för kameran utgör en viktig del av studierna. Kursen ges på dagtid tillsammans med studenter från HDK/Valand samt ämneslärarprogrammet med inriktning dans.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet och 30 hp inom dansgestaltning eller motsvarande.

Urval

Urvalet grundas på dokumenterad konstnärlig färdighet (CV) och ett personligt brev om varför du vill gå kursen som ska bifogas ansökan. De sökande rangordnas utifrån lärarens samlade bedömning av färdighetsnivån. Ansökan anses ej komplett utan ovan nämnda dokumentation.

Så är det att plugga

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler