Ämnesdidaktik för slöjdlärare i grundskolan

Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-25121
Ansökan stängd

Kort om kursen

Den här kursen ger dig möjlighet att utveckla din ämnesdidaktiska kompetens. Den vänder sig i första hand till dig som redan har ämnes- och hantverkskunskaper, men som saknar ämnesdidaktisk utbildning i slöjdämnet.

Om utbildningen

Inom ramen för kursen kommer du få möjlighet att fördjupa dig i planering och organisation samt hur du kan leda och följa upp undervisning i grundskolans slöjdämne i relation till målen i läro- och kursplan. Under kursen gång kommer fyra större teman att behandlas; styrdokument, elevers lärande i slöjd, slöjdlärarrollen samt bedömning och betyg. Även genusaspekter och slöjdämnets utveckling kommer att belysas.

Som utgångspunkter i våra teman kommer vi att använda oss av aktuella styrdokument, forskningsresultat, utvärderingsbilder samt dina och dina medstuderandes egna erfarenheter. Kursen ges på kvartsfart distans och du kan räkna med ca 4 fysiska träffar per termin.

Anmäl dig till kursen på www.antagning.se.
Anmälan är öppen 15 september - 15 oktober 2020.

Läs mer om HDK-Valand – Högskolan för konst och design här.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).