Bild
Person skriver på en bärbar dator
Foto: Kaitlyn Baker/Unsplash
Länkstig

Verifiera examensbevis och studiemeriter

På den här sidan hittar du information om hur du verifierar examensbevis och studiemeriter från Göteborgs universitet.

Det finns olika sätt att säkerställa att studentens examen och studiemeriter från Göteborgs universitet är äkta.

Digitala examensbevis

Digitala examensbevis är elektroniskt signerade för att styrka dess äkthet. För att du som mottagare ska kunna verifiera ett digitalt examensbevis från en student behöver du först ladda ner dokumentet. I dokumentet med examensbeviset finns en länk till en verifieringstjänst där du kan kontrollera att dokumentet är äkta.

Verifiera digitalt examensbevis genom Comfact Signature (comfact.com)

Kontrollera information om examen

Den som har en examen från Göteborgs universitet kan styrka sina uppgifter om examen via en funktion i Ladok som heter Dela bevis. Med hjälp av en kod som du får av personen vars examen du ska kontrollera, samt hens personnummer, kan du se uppgifter om examen. Du kontrollerar uppgifter om examen genom att gå till sidan Kontrollera information om examen på Ladoks webbplats.

Kontrollera information om examen (student.ladok.se)

Verifierbart intyg

Den som har läst vid svenskt universitet eller högskola kan själv skapa ett verifierbart intyg i Ladok på svenska eller engelska med information om kursbenämning, studieresultat, studieperiod och eventuell examen. Be personen att skicka ett verifierbart intyg till dig. Intyget innehåller en kontrollkod och länk till verifieringstjänsten där du lätt kan kontrollera att intyget är äkta.

Kontrollera intyg i Ladok (student.ladok.se)