Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Ingrid Henning Loeb

Universitetslektor

Institutionen för pedagogik, kommunikation och
lärande
Besöksadress
Läroverksgatan 15
41120 Göteborg
Postadress
Box 300
40530 Göteborg

Om Ingrid Henning Loeb

Mitt forskningsintresse rör organisering av lärande i gymnasieskolans yrkesprogram, introduktionsprogram och kommunal vuxenutbildning och villkor för lärande och undervisning i dessa utbildningar. Mina studier är praktiknära och ofta i nära samverkan med lärare. De senaste åren har mitt forskningsintresse alltmer kommit att riktas mot språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i olika former av yrkesutbildning. I publikationslistan nedan finns rapporter och artiklar som kan laddas ner.
Här är direktlänk till den artikel jag skrivit med Sally Windsor med berättelser om gymnasietreornas utbildningssituation våren 20, Online-and-alone (och ofta i sängen) och som många har efterfrågat efter inslaget i Rapport och andra medier.

Jag är kursledare och undervisar i Yrkeslärarprogrammet och Förskollärarprogrammet och i olika forskarutbildningskurser. Här är direktlänk till den artikel jag skrivit med Sally Windsor med berättelser om gymnasietreornas utbildningssituation våren 20, och som många har efterfrågat efter inslaget i Rapport och andra medier.

Sedan 2018 är jag den svenska koordinatorn i det internationella forskarnätverket Pedagogy, Education & Praxis. https://www.gu.se/pedagogik-kommunikation-larande/pedagogy-education-pr…