Bild
publik och mixerbord framför en scen.
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Indi goes public

Kultur & språk

Nio studenter från Individuella musikerprogrammet framför egna kompositioner. Konserten visar upp deras kreativa resultat och vi får komma nära deras konstnärliga personligheter och gripande musik.

Konsert
Datum
29 mar 2023
Tid
19:00 - 22:00
Kostnad
75 kr.

Arrangör
Högskolan för scen och musik

Studenterna bjuder på olika genrer och konstellationer med musik genom elektronik, röster och akustiska gestaltningar. Elektriskt vibrerande audiella och visuella språk tar plats i rummet och prövar dess volym och gränser.

Akt 1

Wilma Ås

Retropop med musikalvibbar. Allvar utklätt till nonsens, eller tvärt om!

Julia Bengtsson

Julia Bengtson söker ständigt nya musikaliska uttryckssätt. Kan hon säga i text det hon inte kan säga i musik? Eller vice versa? Med avstamp i den svenska folkmusiken tar hon med oss till det allra innersta, där det är som mest sårbart. Det är intimt men samtidigt stort, personligt men samtidigt inkluderande. Vi bjuds in till att titta, lyssna och omslutas av ett rum där allt handlar om nuet.

Lisen Jernqvist

Lisen framför låtar under namnet Das Lizen: EURODISCO

Maya Wahlberg

Maya Wahlberg skriver om saker som händer och om saker som känns lite extra i hjärtat. Ibland om att hon vill gå och simma, ibland om att bli scammad av en magiker och ibland om en hund.

Arvid Nero

Arvid kommer framföra 3 stycken på tramporgel, varav två är tonsatta dikter av poeten Helmer Grundström.

PAUS

Akt 2

Ella Kjellberg

Med utgångspunkt i den klassiska klarinettrepertoaren vill Ella undersöka elektronikens möjligheter, uttryck och klanger i samspel med klarinetten.

Johan Almström

Johan får en gitarr att låta som allt annat än en gitarr och bygger upp ljudlandskap som man aldrig vill kliva ur. Kvällen till ära kommer han att framföra gullig musik. Tänk en gullig kattunge, så gullig är den.

Olga Rosenberg

Olga bjuder in till sin klangliga värld. Hon har tonsatt två egenskrivna dikter som handlar om en tid då hon bodde på Gotland.

Per Jonsson

Per Jonsson med sitt band Sleeping Haze. Med frenetiska grooves och slingriga gitarrer blandar Sleeping Haze influenser som bland annat The Mars Volta och Queens of the Stone, med tendenser att skifta över mot metal, pop och jazz.

Mer information:

Om evenemang på Högskolan för scen och musik.