Bild
äng i grönska med byggprojekt på håll
Länkstig

Andra stoppet på metodturnén - Samskapa Landskap

Forskning
Kultur & språk

Arbetar du med eller är intresserad av hur konstnärliga metoder och verktyg på ett hållbart sätt kan främja samskapande platsutvecklingsprocesser med fokus på lek och rekreation? I april landar Metodturné i Malmö på Form/Design Center. Det blir presentationer, samtal, mat och mingel samt en publikinteraktiv utställning.

Seminarium
Datum
4 apr 2024
Tid
14:00 - 19:00
Plats
Malmö på Form/Design Center, Lilla torg 9, Malmö

Våren 2024 åker designforskningsprojektet Lek i staden ut på en metodturné under namnet Samskapa landskap. Detta är det andra stoppet under turnén.

Sara Stiber, Växtvärket leder samtalen där Helena Hansson, HDK-Valand, presenterar forskningsprojektet Lek i staden tillsammans med Mania Teimouri, Västra Götalandsregionen och Laura-Kristine Bergman från Mareld Landskapsarkitekter. Helena Hansson kommer även berätta om samskapande metoder med växtmaterialet pil som utgångspunkt. Ni kommer också att få höra Lisa Magnusson från Växtvärket berätta om några av medskapande metoderna som användes då Naturmolnet skapades. Tillsammans kommer vi sedan utforska samskapande dels genom gruppdiskussion och dels genom att tillsammans utforska material och handgripliga metoder.

Arrangemanget har ett begränsat antal platser och vi ber dig därför göra en intresseanmälan genom att fylla i detta formulär. Anmälan stänger den 22 mars och senast 26 mars får du besked om du har fått plats. 

Presentationer och panelsamtal sker på svenska.

Läs mer om metodturnén och forskningsprojektet i denna nyhet