Hoppa till huvudinnehåll
Bild
En student samtalar med en besökare på en mässa.
En av våra studentambassadörer svarar på frågor på mässan Kunskap & framtid.
Foto: Wesley Overklift
Länkstig

Besöksdagen och mässor

Oavsett om du har en plan för dina studier eller om du inte alls vet vart du är på väg, kan du få reda på mer om dina möjligheter till utbildning. Träffa oss på vår årliga besöksdag eller på någon av alla utbildningsmässor.

Utbildningsmässor

Träffa studenter och studievägledare från Göteborgs universitet och ställ dina frågor om utbildning, om att plugga och om livet som student i Göteborg.

Kommande mässor

Besöksdagen – öppet hus på universitetet

Varje vår bjuder vi in till öppet hus, Besöksdagen, på Göteborgs universitet. Vi samlar representanter från universitetets alla fakulteter och ger dig chansen att ställa alla dina frågor till studievägledare och studenter.

Förutom möjligheten att ställa frågor direkt till studievägledarna erbjuder vi ett 40-tal seminarier om olika utbildningar och ämnesområden. Här kan du få veta mer om många av våra program och om hur det fungerar att plugga vid Göteborgs universitet eller vid något av våra partneruniversitet.

Vi har också flera studenter på plats som gärna svarar på frågor om hur det är att vara student vid Göteborgs universitet och om studentlivet i största allmänhet samt hur det är att vara utbytesstudent på något av våra partneruniversitet runtom i världen.

Besökdagen 2021

Datum: 10 mars
Tid: 9.00–16.00
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6

Seminarium för studie- och yrkesvägledare

I samband med Besöksdagen hålls ett särskilt seminarium som vänder sig till dig som är vägledare och vidareinformatör. Då berättar studievägledare på en del av våra fakulteter samt medarbetare på utbildningsenheten om vad som är på gång på universitetet och om nyheter bland våra utbildningar.

Datum: 10 mars 2021
Tid: publiceras i januari 2021
Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6
Kontaktperson för seminariet: emma.karlander@gu.se

Utbildningarnas egna öppet hus

Olika utbildningar bjuder dessutom in till egna öppet hus.

Konstnärliga utbildningar

 

 

Ställ dina frågor via sociala medier

Kan inte du delta i mässorna, men vill se vad som händer eller ställa frågor till ambassadörer och studievägledare? Då kan du hänga med oss på vår Facebook eller Instagram