Textil-Kropp-Rum, introduktionskurs

GU-15000
Ansökan stängd

Kort om kurspaketet

Detta kurspaket riktar sig till dig som vill ha en introduktion till konstnärliga studier och vill utveckla kunskap om och förståelse för textila material och tekniker. Under en termin får du möjlighet att undersöka olika tekniker utifrån olika uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum.

Om utbildningen

Detta kurspaket riktar sig till dig som vill ha en introduktion till konstnärliga studier och vill utveckla kunskap om och förståelse för textila material och tekniker. Under en termin får du möjlighet att undersöka olika tekniker, både färdighetsmässigt och uttrycksmässigt, utifrån olika uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum. Du får stöd i att utveckla arbetsmetoder och reflektera kring ditt arbete, och även i att både skriftligt och muntligt kommunicera dina val av metoder. Visuell gestaltning och kommunikation, liksom teori och historia, ingår också i kursen. Undervisning sker i form av föreläsningar och tillämpningsövningar med handledning, workshops och genomgångar.

Utbildningen är förlagd till HDK vid Steneby i Dals Långed. Antagning görs i mån av plats i våra verkstäder. Undervisningsspråket är svenska. Föreläsningar och handledning kan ske på engelska.

Under vårterminen finns en fortsättningskurs som söks separat.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet