Caroline Mårland

MSc, Leg. psykolog/doktorand. Anställd vid
Rättspsykiatri, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
caroline.marland@vgregion.se

Caroline Mårland gick psykologprogrammet i Göteborg, tog examen 2013 och är sedan 2014 legitimerad psykolog. I sitt kliniska arbete har hon främst arbetat med rehabilitering av rättspsykiatriska patienter. Caroline är anställd som psykolog på Rågården, Sahlgrenska Universitetssjukhusets rättspsykiatriska klinik i Göteborg.

Caroline är doktorand vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Göteborgs Universitet. Avhandlingsprojektet syftar till att genomföra ytterligare valideringsstudier av A-TAC (Autism-Tics, ADHD and other Comorbidites Inventory). A-TAC är ett screening instrument för neuroutvecklingsrelaterad problematik som är utvecklat vid avdelningen för barn- och ungdomspsykiatrin, föregångare till Gillbergcentrum, vid Göteborgs Universitet.

Forskargrupp
CELAM - Centrum för etik, juridik och mental hälsa