Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Podcast om poesi på spanska

Azucena Castro och Andrea Castro i podstudionDen 4 maj sändes det första avsnittet av poesipodcasten Poesía al paso. Podcasten är ett samverkansprojekt som drivs av Andrea Castro, docent i spanska vid Göteborgs universitet och Azucena Castro, doktorand i spanska vid Stockholms universitet.

Det handlar om nutida poesi på spanska: man läser poesi, samtalar om poesi och intervjuar poeter och låter dem läsa sina egna dikter. Andrea och Azucena kommer även att intervjua forskare inom området med avsikten att föra den akademiska forskningen inom ämnet närmare samhället.

– Varje avsnitt kommer att vara cirka 30 minuter långt och ha ett specifikt tema, och vi kommer att läsa poesi på spanska som på olika sätt relaterar till det valda temat, säger Andrea Castro.

Avsnitten läggs ut på en blogg, och där finns också information om var man hittar de dikter som lästs. Besök bloggen och lyssna på de olika avsnitten: https://poesiaalpasopodcast.wordpress.com/

Eller gå direkt in på Soundcloud där podcasten ligger: https://soundcloud.com/poesiaalpaso

Podcasten är ett samverkansprojekt som finansieras av institutionen för språk och litteraturer vid Göteborgs universitet.