Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Carl Bennet får medalj av Handelshögskolan

Publicerad

Carl Bennet är årets mottagare av medaljen Pro Studio et Scientia - för engagemang och vetenskap. Med denna utmärkelse vill Handelshögskolan vid Göteborgs universitet uppmärksamma och hedra personer som gjort omfattande och mångåriga insatser för att utveckla skolans verksamhet.

– Jag är mycket glad och tacksam över att vi har Carl i vårt nätverk. Han är en klok och tillgänglig samtalspartner med ett starkt intresse för akademins roll i samhället. Hans engagemang har kommit att betyda mycket för vår utveckling, säger Handelshögskolans rektor Per Cramér.

Genom stöd och engagemang har Carl Bennet bidragit till utvecklingen av flera viktiga områden på Handelshögskolan, bland annat forskningsmiljöer i havsförvaltningsrätt, global human resource management samt innovation och entreprenörskap. Han har också varit viktig för utvecklingen av Handelshögskolans framgångsrika internationella gästprofessorprogram. Under åren 2007 till 2013 var Carl Bennet styrelseordförande för Göteborgs universitet.

Carl Bennet utbildade sig på Handelshögskolan i Göteborg och är huvudägare och styrelseordförande i Getinge, Lifco och Elanders.

Carl Bennet får utmärkelsen Pro Studio et Scientia med följande motivering:
För att under lång tid, med tydliga akademiska ideal, ett starkt samhällsengagemang, generositet och kreativitet, ha bidragit till Handelshögskolans utveckling som en internationellt allt starkare akademi i nära samverkan med det omgivande samhället.

Medaljen med tillhörande diplom delades ut i samband med Göteborgs universitets promotionshögtid den 19 oktober.

Carl Bennet och Handelshögskolans rektor Per Cramér.
Carl Bennet och Handelshögskolans rektor Per Cramér.

(foto: Johan Wingborg/Göteborgs universitet)