Göteborgs universitet
Bild
Länkstig

Skogaryd forskningsstation

Forskningsstationen Skogaryd drivs av Institutionen för geovetenskaper vid Göteborgs universitet. Forskningsstationen är belägen i Vänersborgs kommun och är en del av Swedish Infrastructure for Ecosystem Science (SITES) - en nationell infrastruktur för ekosystemforskning.

Skogaryd forskningsstation omfattar bland annat myrar, skogar i olika tillväxtskeden, sjöar och vattendrag. Här pågår en mängd olika forskningsaktiviteter: observationer, miljöövervakning och högteknologiska experiment i bördig granskog, myr och sjö. Stationen erbjuder forskningsmöjligheter i fält och håller hög internationell standard.

En del av SITES och LTER

Forskningsstationen är en del av Swedish Infrastructure for Ecosystem Science (SITES) - en nationell infrastruktur för ekosystemforskning. Skogaryd är också partner i LTER Sweden, ett nätverk för svenska forskningsstationer och områden som ägnar sig åt långsiktig miljöövervakning och ekologisk forskning.

SITES - Swedish Infrastructure for Ecosystem Science

LTER Sweden

Tjänster för forskare

Forskare som använder Skogaryds forskningsområde får tillgång till en högteknologisk infrastruktur på fältet. Det finns stugor i Skogaryd som används för logi, kontor, utbildning och förvaring. Fältpersonal med lokalkännedom och kunskap om högteknologiska sensorer och instrument kan hjälpa till under fältarbetet.

Det finns en verkstad för träd- och plasthantverk samt arbete med elektroniska reparationer och utveckling. På en närliggande gård finns en verkstad för reparation av fältutrustning.

Data från Skogaryd

Vårt mätprogram i Skogaryd omfattar flödesmätningar från skogar samt vattendrag och sjöar tillsammans med kemiska analyser. Data som samlas in i Skogaryd är fritt tillgängliga och kan användas av vem som helst så länge som data citeras i enlighet med SITES datapolicy.

SITES dataportal

Interaktiv karta Skogaryd