Bild
bild på händer och ädelsten
Patricia Domingues, Gemstone cut through the middle (2016)
Foto: Patricia Domingues
Länkstig

Wearing Spaces: Body and Site

Kultur & språk

Professor Yuka Oyama från HDK-Valand håller i ett öppet seminarie under Munich Jewellery Week

Seminarium
Datum
2 mar 2024
Tid
10:30 - 12:30
Plats
Lost Weekend, Schellingstr. 3, 80799 München, Tyskland

Wearing Spaces: Body and Site är ett två timmar långt öppet seminarium kurerat av professor Yuka Oyama från HDK-Valand och professor Anders Ljungberg från Konstfack CRAFT!

Tillsammans med Yuka och Anders kommer utvalda masterstudenter, Elena Aldrighetti och Shiyao Sun från HDK-Valand och Jodie De Verney och Lovisa Hed från Konstfack. Tillsammans med gästtalarna Dr. Patricia Domingues och Dr. Vivi Touloumidi delar de med sig av sina arbeten och diskutera kroppen och smycket i samband med plats och plats.

Utifrån tanken att smycken har en unik position - de bärs på kroppen - och därför är djupt inbäddade i liv och materia, kommer det öppna seminariet att underlätta samtal om hur smycken fungerar som en metod för undersökningar som utforskar relationer mellan material, plats, kropp, rum och sätter dessa i dialog. Omvänt kommer det att utforska hur kroppen som plats, utrymme och plats interagerar med smycken. Vi ägnar stor uppmärksamhet åt smycken och platsspecifik politik, liksom geologisk historia, personlig geografi och utrymmet mellan smycken och människokroppen.