Bild
En tallrik med sjömat.
Foto: Susanne Liljenström
Länkstig

Vetenskapsfestivalen: Sjömat framtidens mat, ett okänt skafferi

Naturvetenskap & IT
Populärvetenskap

Friterad simkrabba, tapas med sjöpungspasta och algchips. Låter det spännande eller lite scary? Besök projekt Scary seafoods utställning "Havets okända skafferi", som är en programpunkt under årets Vetenskapsfestival, för att få veta mer. Smakprov utlovas!

Utställning
Datum
19 apr 2024 - 20 apr 2024
Plats
Nordstan, Göteborg

Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Jonathan Roques, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Raneesha de Fonseka, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Lisa Jönsson Bergman, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Ellen Schagerström, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Carl-Johan Skogh, SWEMARC, HDK-Valand, Göteborgs universitet
Bra att veta
Ingen föranmälan krävs.

Annorlunda matupplevelser

Projekt Scary Seafood vill ta vara på outnyttjade marina resurser i våra kustvatten och skapa annorlunda matupplevelser. Det kan handla om djur och alger som är vanliga men som saknar ekonomiskt värde idag. Smakprov utlovas!

Varmt välkomna!

 

Läs mer om projekt Scary Seafood här.