Bild
grafiskt material för utställningen med titel
Länkstig

Tumbling Worlds

Kultur & språk

Tumbling Worlds är ett konstnärligt projekt om materiell förändring och spekulativa världar av konstnären och masterstudenten från fri konst Josefin Tingvall.

Utställning
Datum
3 apr 2024 - 7 apr 2024
Plats
ADA - Formcenter Väst, Masthamnsgatan 3,Våghuset, Göteborg

"Genom att simulera nedbrytande system av vind, vatten och rörelse blandas föremål och material som slits och bryts ned. Tumbling Worlds är ett undersökande med utgångspunkt i mänsklig inverkan på jordens föränderliga miljöer och landskap. Genom material centrerad spekulation undersöker Tumbling Worlds vårt förhållande till slitage, förlusten av tillskriven funktion, igenkännbar materialitet och förvecklingen mellan efterlivet av konsumentkulturer och miljöprocesser."

Resultatet av projektet är en fysiskt och digitalt materialsamling som gestaltats till virtuella miljöer för att bjuda in betraktarna i en liminal plats där minnen, tankar och associationer om förändring samspelar. Projektet är en del av Tingvalls Examensprojekt vid Masterutbildningen i fri konst vid HDK-Valand, Göteborgs universitet och vid utställningen hos ADA-formcenter Väst visas ett urval av projektet.
 

Öppettider
Onsdag 3 April 17-20 Vernissage
Torsdag - Fredag: 12:00 - 18:00
Lördag - Söndag: 12:00 - 16:00