Bild
person som spikar i trä
Länkstig

Tredje stoppet på Metodturén - Samskapa Landskap

Forskning
Kultur & språk

Arbetar du med eller är intresserad av att främja hållbar stad- och samhällssutveckling med fokus på lek och rekreation? Är du nyfiken på hur konstnärliga metoder och verktyg kan främja hållbarhet? I maj landar metodturnén i Fengersfors. Välkommen till en dag med presentationer, samtal, mat och mingel samt en publikinteraktiv utställning.

Seminarium
Datum
4 maj 2024
Tid
14:00 - 19:00
Plats
Folkets Hus, Fröskogsvägen 3, Fengersfors

Under våren 2024 åker designforskningsprojektet Lek i staden ut på turné med sitt tredje stopp på Folkets hus i Fengersfors under Craft Days. Fokus är att synliggöra och diskutera hur konstnärliga metoder och verktyg som spänner över hela formområdet, från slöjd, konsthantverk, design och konst till arkitektur, på ett hållbart sätt kan främja stadsutveckling med fokus på lek och rekreation.

Helena Hansson, HDK-Valand, leder samtalen och presenterar forskningsprojektet tillsammans med  Mania Teimouri, VGR, som även berättar om samskapandet av en scen/utebio i Eco Agroforestry Center i Linnarhult tillsammans med Karl Hallberg, Not Quite. Erik Berg, Egnahemsfabriken på Tjörn, kommer även att berätta om ett sambygge av en kiosk i Ed. Dessutom medverkar Alice Hultdin i paneldebatten som just nu bedriver ett delaktighets designprojekt i Dals Långed inom ramen för projektet Change Creators/Mötesplats Steneby.

Förutom presentationer blir det panelsamtal, gruppdisussioner samt mat och mingel. Utöver detta blir det en publikinteraktiv utställning designad av Alice Kettle där metoder och verktyg kan testas i praktik

Medverkande:
Moderator: 
Helena Hansson, HDK-Valand
Föreläsare och panelamtalare:
Mania Teimouri, Västra Götalandsregionen
Karl Hallberg, Not Quite.
Erik Berg, Egnahemsfabriken på Tjörn
Alice Hultdin, Change Creators/Mötesplats Steneby.

Utställningsdesign:
Alice Kettle design

Föranmälan:
För att delta behöver du föranmäla dig via detta formulär

Arrangemanget har ett begränsat antal platser (40 st) och deltagarna får besked om sin plats senast måndag 29/4.

Presentationer och panelsamtal sker på svenska.
 

Läs mer om forskningsprojektets metodturné i denna nyhet!