Bild
Illustrerad bild som föreställer fyra vargar
Länkstig

TOPPEN AV NÄRINGSKEDJAN - En grupputställning av HDK-Valands tredjeårsstudenter i Fri konst

Kultur & språk

Den 23 november bjuder tredjeårsstudenterna från kandidatprogrammet i Fri konst in till vernissage på Göteborgs naturhistoriska museum.

Utställning
Datum
23 nov 2023 - 17 dec 2023
Plats
Göteborgs naturhistoriska museum, Museivägen 10

Bra att veta
Utställningen visas under museets ordinarie öppettider:

Tisdag-söndag 11.00-17.00
Torsdag 11.00-20.00
Måndag stängt

Som människor är vi utsatta. Vi skyddas av flocken, verktyg och vapen. En ensam människa på den heta savannen, eller i Slottsskogen en kylig novemberkväll, klarar sig inte länge. 

Som konststudenter gömmer vi oss i gallerirummet och bakom den anrika konsthögskolans trygga murar. Vilka blir vi när vi plockas ut ur galleriet och placeras på Göteborgs naturhistoriska museum? Var står vi? Vem konsumerar vem? Kanske är det du, betraktaren, som finner dig i toppen av näringskedjan. 

Den 23 november bjuder tredjeårsstudenterna från kandidatprogrammet i Fri konst in till vernissage på Göteborgs naturhistoriska museum. Välkomna in i värmen, bland glasartade blickar hos likväl döda djur som berörda besökare, när utställningen Toppen Av Näringskedjan öppnar för allmänheten. 

Kommer vi frossa i berömmelse och hurrarop eller ätas levande av publik och konstkritiker? En sak vet vi: Just nu är vi vilse någonstans i näringskedjan. 

Vernissage torsdag 23 november kl. 17.30-19.30