Bild
människor på workshop
Thingstigate, Workshop på Vetenskapsfestivalen, 2023
Länkstig

HDK-Valand på Vetenskapsfestivalen 2024

Kultur & språk
Populärvetenskap

Flera aktiviteter

Utställning,
Workshop
Datum
17 apr 2024 - 21 apr 2024
Plats
Nordstan och Stadsbiblioteket i Göteborg

Making Things, Changing Worlds
Workshop
I den här workshopen kommer forskare att hjälpa dig att göra ditt eget "pass" eller "resedokument" och samtidigt engagera dig i samtal om globala frågor som medborgarskap, statslöshet, migration och gränser. Det "pass" du gör kommer du att få ta med dig hem som en påminnelse om ditt bidrag till dessa samtal.
Var:
Nordstan
När:
Onsdag 17 april kl 12:00 - 19:00
Torsdag 18 april kl 11:00 - 19:00

Läs mer


To draw at the university
Workshop
Välkommen till en workshop där vi använder teckning för att utforska och undersöka världen. Tillsammans testar vi material och tekniker och diskuterar hur teckning kan användas som en konstnärlig och vetenskaplig metod. Teckning är ett sätt att utforska och visualisera olika erfarenheter och kunskaper. Det är ett sätt att kommunicera med andra och sig själv, och en fantastisk kunskap att ha när man vill utforska komplexa fenomen och processer.
Var:
Nordstan
När:
Torsdag 18 april kl 13:00 - 20:00
Läs mer

På samma tema hålls även tre seminarier
Seminarie
Var:
Nordstan
När:
Torsdag 18 april kl 14:00 - 14:30, 15 - 15.30 och 16.00 - 16.30

Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns
Föreläsning
Amazon förbjuder författare att publicera mer än tre böcker dagligen, konstnärer stämmer konstgeneratorn Stable Diffusion för upphovsrättsintrång och människoskapad musik drunknar i AI-skval. Den mänskliga konsten är idag både allvarligt hotad och mycket hjälpt av maskinernas krafter. Vilka möjligheter och fallgropar skapas i automatiseringen av det estetiska området? Är unika uttryck beroende av människor?
Var:
Stadsbiblioteket
När:
Torsdag 18 april kl 18:30 - 19:45
Läs mer

Sjömat – framtidens mat
Utställning och Workshop
Temat bjuder på två utställningar: Scary seafood - vi undersöker havets okända delikatesser och Vattenbruk – om hur vi odlar framtidens hållbara mat i vatten. Samt två workshops: Gör ditt egen tångsalt​​​​​​​ och Odla fisk i en loop
Var:
Nordstan
När:
Fredag 19 april, lördag 20 april och söndag 21 april flera tider mellan kl 10.00 - 18.00
Läs mer

Vandring genom "världens mest integrerade region"
Workshop
Samarbetet mellan de nordiska länderna har en lång historia och har nyligen sanktionerats med visionen att bli världens mest integrerade region. I ett nordiskt forskningssamarbete utforskar vi gränser som platser där spänningen mellan öppenhet och säkerhet sätts på sin spets.
Var:
Stadsbiblioteket
När: 
Söndag 21 april kl 13:15 - 14:15
Läs mer
​​​​​​​