Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Aria Nakai, Säkerhetsforum Väst, Marko Stankovic, stipendiat Göteborgs universitet, Johan Lindqvist, stipendiat Chalmers, Lars Tegelberg Föreningen för Göteborgs Försvar. Saknas i bild gör Adam Åkesson, stipendiat, Chalmers.
Aria Nakai, Säkerhetsforum Väst, Marko Stankovic, stipendiat, Göteborgs universitet, Johan Lindqvist, stipendiat, Chalmers, och Lars Tegelberg, Föreningen för Göteborgs Försvar. Saknas i bild gör Adam Åkesson, stipendiat, Chalmers.
Foto: Säkerhetsforum Väst
Länkstig

Europastudent får stipendium på 25 000 kronor

Den 10 juni 2021 delade Föreningen för Göteborgs Försvar samt Säkerhetsforum Väst för första gången ut FGF-stipendiet. En av de tre stipendiaterna är Marko Stankovic, student på Master’s Programme in European Studies. Han får stipendiet för sin praktik vid Atlantic Council.

Mer information

  • FGF-stipendiet delas ut till högskole- och universitetsstudenter som är intresserade av försvars- och säkerhetsfrågor. Stipendiet delas ut för väl genomförda uppsatser samt praktik och är på 25 000 kronor. Initiativtagare till stipendiet är Säkerhetsforum Väst, en regional organisation som startades år 2020, och som vill att västkusten ska vara en hubb för försvars- och säkerhetspolitik i Sverige.

Läs mer på  Säkerhetsforum Västs hemsida.

  • Föreningen för Göteborgs Försvar är Sveriges största förening för försvars- och säkerhetspolitiskt intresserade med drygt 1500 medlemmar, och bildades 1912. Syftet med föreningen är att hålla den försvars- och säkerhetspolitiska debatten levande. Föreningen vill bidra till ett bredare försvarsintresse och en tydlig folkförankring av landets försvarspolitik.

Läs mer på Föreningen för Göteborgs Försvars hemsida.