Digitala verktyg för kulturarvsdokumentation

Anmälningskod
GU-24353

Kort om kursen

En distanskurs som ger kunskap om digitala verktyg och metoder för att dokumentera kulturvårdens objekt. Kursen innehåller praktiska moment.

Kursen ger dig kunskap om olika digitala verktyg och metoder för att
analysera, dokumentera, visualisera och förmedla kulturvårdens objekt och miljöer.  Kursen ger också redskap för att kritiskt diskutera och utvärdera hur dessa verktyg och metoder används inom kulturvården och hur de påverkar vår förståelse av kulturarvet. Kursen ger översikt och praktisk övning i programvaror och teknologier inom kulturvården och med inriktning på dokumentation, analys och förvaltning av kulturarv. Tid ges för studenten att självständigt fördjupa sig i de verktyg och metoder som kursen introducerar.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen (180 hp) krävs för att bli antagen till kursen. Engelska B från svensk gymnasieskola eller motsvarande nivå i ett internationells erkänt test är ett krav för antagande.

Högskolepoäng, max 225 hp