Om oss

Institutionen för kulturvård har sin verksamhet på två orter, i Göteborg och i Mariestad. De frågor vi arbetar med spänner över flera olika kunskaps- och verksamhetsområden. Mötet mellan naturvetenskapliga, humanistiska, samhällsvetenskapliga, tekniska och hantverkliga perspektiv kännetecknar utbildning och forskning.

Viktiga samarbeten

Bred kompetens i kollegiet och dialog och samverkan med andra institutioner, i både utbildning och forskning, är viktiga förutsättningar för ämnesutveckling och professionell kunskap med djup och bredd. Kulturvård samverkar med flera andra institutioner på Göteborgs universitetet och andra högskolor och med många andra aktörer utanför universiteten, till exempel Riksantikvarieämbetet, Statens fastighetsverk och Svenska kyrkan.

Hantverkslaboratoriet

Hantverkslaboratoriet är Nationellt centrum för kulturmiljöns hantverk och en del av institutionen för kulturvård. Det drivs i samarbete med hantverksföretag, branschorganisationer och samhällssektorer. Hantverkslaboratoriets uppdrag är dels att dokumentera och säkra hotade hantverkskunskaper, dels att säkra kvalitet och utveckla metoder inom fältet kulturmiljöns hantverk.

Hantverkslaboratoriets webbplats