Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Länkstig

Biblioteket i Mariestad

Institutionens egna bibliotek i Mariestad har en omfattande samling av äldre och nyare kulturvårdslitteratur och filmer med särskild inriktning mot bygghantverk, trädgårdshantverk och landskapsvårdens hantverk.

Stort utbud av kulturvårdslitteratur

I Mariestad hittar du institutions- och hantverksbiblioteket. Det ligger på första våningen med närhet till datorsal och studieplatser. 

Biblioteket har ett stort utbud av äldre och nyare kulturvårdslitteratur, tidskrifter och filmer med särskild inriktning mot bygghantverk, trädgårdshantverk och landskapsvårdens hantverk. Biblioteket vänder sig i första hand till studenter, forskare och lärare knutna till institutionens utbildningar och forskningsprojekt, men alla med intresse för våra ämnesområden är välkommen att ta del av samlingarna under bibliotekets öppettider.

Så fungerar det att låna

För att få låna ur samlingarna ska du vara registrerad som student på någon av våra utbildningar, vara lärare vid institutionen eller forska inom hantverkslaboratoriets projekt. 

För att få ett lånekort krävs det att du visar upp giltig fotolegitimation och undertecknar ett avtal. Lånetiden är 14 dagar och omlån sker efter överenskommelse. Studielitteratur som inte finns i Mariestad kan kostnadsfritt lånas in från andra bibliotek. 

Tillgång till biblioteket utanför öppettiderna

Vill du ha tillgång till biblioteket och kunna låna böcker utöver öppettiderna kan du registrera dig för detta. Då har du tillgång till biblioteket på vardagar mellan 08.00-18.00. Kontakta Lo Ek för att registrera dig för detta.

Öppettider

Måndag 9.00-16.00
Tisdag 9.00-16-00
Torsdag 9.00-16.00

Biblioteket kommer att vara obemannat mellan 23 juni och 1 augusti.