Göteborgs universitet
Bild
Huset Natrium vid huvudentrén, illustration.
Länkstig

Våra lokaler i Göteborg

I Göteborg bedriver vi undervisning och forskning i byggnaden Natrium som ligger på Medicinareberget.

Huset Natrium är en helt ny byggnad på Medicinareberget, som ligger ett stenkast från Geovetarcentrum i närheten av Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Här samlas studenter och forskare inom de naturvetenskapliga områdena kulturvård, biologi, geovetenskaper, kemi, marina vetenskaper, miljövetenskap och molekylärbiologi.

Natrium är sju våningar högt och har en stor ljusgård i mitten av byggnaden. Huset rummer cirka 3000 studenter och 500–600 medarbetare. I huset finns föreläsningssalar, undervisningslabb och studieplatser. På entréplan finns en studieexpedition, studievägledning och studentkårens expedition. Lunchrestaurangen Salt&Syra finns också på entréplan. 

Natrium i genomskärning, illustration.

Kulturvård på våning 3

Institutionen för kulturvårds kontorsytor för lärare, forskare och administrativ personal finns på våning 3. Undervisning i kurslabb ges i institutionens egna lokaler på våning 3 och övrig undervisning ges i föreläsningssalar och seminarierum på entréplan, våning 3 eller i Medicinarelängan.

Hitta till Natrium

Entrén till Natrium ligger på Medicinaregatan 21. Det går också att komma till Natrium via ingången på Medicinaregatan 7 B.

Med spårvagn och buss: Flera bussar och spårvagnar går till hållplatserna Medicinaregatan och Sahlgrenska huvudentré. Både hållplatserna ligger nära Medicinareberget. Använd Västtrafiks reseplanerare för att hitta bästa förbindelsen.

Västtrafik

På cykel: På trafiken.nu finns cykelkartor och en cykelreseplanerare. I anslutning till Medicinaregatan 21 hittar du en stor cykelparkering. 

trafiken.nu