Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Grafisk bild
Länkstig

Välkommen tillbaka!

Kultur & språk

Vad händer när studenterna vänder och vrider på historiskt material och gör det till sitt eget? I utställningen "Välkommen tillbaka!" får du uppleva delar av Göteborgs historia tolkat av 42 designstudenter. Utställningen är resultatet av ett samarbete mellan HDK-Valand och Riksarkivet.

Utställning
Datum
15 jan 2021
15 apr 2021
Tid
Hela dagen
Hela dagen
Plats
Digitalt samt på Riksarkivet/Landsarkivet Göteborg, Arkivgatan 9

Medverkande
Riksarkivet/Landsarkivet Göteborg
Arrangör
HDK-Valand i samarbete med Riksarkivet/Landsarkivet Göteborg

Kliv in genom portalen och upplev ett historiskt Göteborg!

Vad händer när studenterna vänder och vrider på historiskt material och gör det till sitt eget? I utställningen "Välkommen tillbaka!" får du chans att uppleva fragment av historien genom ett interaktivt och samtida format. I fyra video walks får du följa med på en vandring genom staden, med inspiration hämtad från händelser som branden vid Centralstationen 1923 och översvämningen på Hisingen.

I samarbete med Riksarkivet har 42 studenter i design från HDK-Valand tagit fram en utställning som belyser stadens 400-årsjubileum. Med tillgång till ett stort filmarkiv tack vare GPS400 (Centrum för samverkande visuell forskning) har studenterna kunnat göra egna spännande tolkningar av historiska skeenden i staden.

Utställningen upplever du digitalt via din mobila enhet. I Riksarkivet Landsarkivets lokaler på Arkivgatan 9 i Göteborg finner du dessutom ett fysiskt komplement till utställningen som kan upplevas både från in- och utsidan.

Samlat material om utställningen kommer att finnas på http://valkommentillbaka.webflow.io/ fr.o.m. den 15 januari 2021.

Välkommen in!

Hur länge utställningen kommer att vara tillgänglig på Riksarkivet Landsarkivet är ännu inte fastställt.