Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Länkstig

En framtid byggd i trä

Hållbarhet & miljö
Kultur & språk

Seminarium inom ramen för samverkansprojektet Tillverka i Trä med fokus på hur trätillverkning kan fortsätta vara innovativ, effektiv och hållbar.

Seminarium
Datum
28 jan 2021
Tid
10:00 - 12:00
Plats
Online
Kostnad
Eventet är kostnadsfritt

Medverkande
Susanne Rudenstam, chef för Sveriges Träbyggnadskansli
Arrangör
Tillverka i trä

Sveriges träbyggnadsindustri och den träbaserade inrednings- och möbelindustrin utvecklas just nu i snabb takt. Detta drivs både genom successiva tekniksprång och det angelägna behovet av hållbara byggtekniker. I Västra Götaland har några parter gått ihop i en kraftsamling för att bidra till en innovativ, effektiv och hållbar trätillverkning för framtiden. Hur går det för oss?

Tillverka i trä är en kraftsamling från träbyggnadsbranschen och den träbaserade inredningsindustrin som vill ta vara på den kompetens som finns inom produktion, automation och digitala system. Så att företag som jobbar med trähusbyggnation, inredning och design ska kunna utvecklas, med nya lösningar och smartare processer.

Den 28 januari samlas vi för att ta pulsen på träbyggnadsindustrin och den träbaserade inrednings- och möbelindustrin, genom projektet Tillverka i Trä. Vad händer i projektet och hur ser framtiden ut? Under två timmar kommer Susanne Rudenstam, chef för Sveriges Träbyggnadskansli, leda oss genom djupdykningar i specifika satsningar med företag ur vårt nätverk och sätta arbetet i en nationell kontext.

Torsten Hild, professor i möbeldesign vid HDK-Valand medverkar i programmet tillsammans med Samir Saba, möbeldesigner och CNC-operatör vid Steneby. De kommer att berätta om CNC-beredning i praktiken med exempel från en workshop de hållit inom ramen för Tillverka i Trä.

HDK-Valand medverkar i projektet Tillverka i Trä tillsammans med Stiftelsen Steneby med aktiviteter och projekt kopplade till att utveckla och tillämpa designmetodik och arbetssätt för designrelaterade testbäddar.