Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2019-08-27 15:32

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Alltinget - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Alltinget på Världskulturmuseet

Alltinget består av en panel med forskare som svarar direkt på publikens frågor. Där du som besökare har chansen att ställa en fråga till experterna om allt mellan himmel och jord. Alltinget äger rum på Trappan på Världskulturmuseet. 

På Världskulturmuseets webbsida kan du läsa om kommande Alltinget.

Tidigare har Alltinget varit en podd på Stadsbiblioteket. Före det sändes radioprogrammet Alltinget i P4 mellan åren 1998−2012.

De publiceras därefter som poddavsnitt på Podcaster, Acast, iTunes och Soundcloud. Det går även att lyssna på denna webbsida genom att klicka på länkarna.

Alltinget 11 oktober 2017

Varför är vissa svampar giftiga? Varför spottar killar mer än tjejer?
Hur har ordet "knark" uppkommit? Kan vi bota förkylningar? Detta och mycket mer får vi svar på i höstens första Alltinget, live på Stadsbiblioteket i Göteborg!

Medverkande

Lasse Swahn, moderator, Carl Johan Behre, medicin, Bengt Silverin, zoologi, Eva Andersson, historia, Göran Nyman, fysik, Eva Knuts, etnologi, Åsa Abelin, språkvetenskap

 

Alltinget 1 mars 2017

I vårterminens andra Allting får vi svar på frågor såsom: Varför går en i sömnen? Hur kommer det sig att vikingarnas riken gick under? När slutar träd att växa på höjden? Och vad ingår egentligen i begreppet "husmanskost"?

Medverkande

Lennart Swahn, Mats Nilsson (etnologi), Kristina "Snuttan" Sundell (zoologi), Tomas Magnusson (historia), Håkan Jansson (språkvetenskap), Helena Backlund-Vasling (Medicin), Sten Ljungström (fysik).

Alltinget 15 februari 2017

Alltingets forskarpanel svarar på lyssnarnas frågor, exempelvis: Vad innehåller damm? När uppfanns klockan? Varför säger en att "saken är biff"? Och vad händer i kroppen när en blir kär?

Medverkande

Lasse Swahn, Henrik Sjövall (medicin), Kerstin Norén (språk), Stefan Nilsson (zoologi), Eva Andersson (historia), Maria Sundin (fysik).

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2019-08-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?