Göteborgs universitet

Doktorander

CGHRM vill öka antalet aktiva forskare inom HRM för att stärka forskning och för att öka antalet HR-specialister med forskarutbildning. Doktorander bidrar till att bygga en miljö där även disputerade forskare vill tillhöra!

Doktorandprojekt: Ideal och praktik kring HRT

Doktorand Agneta Häll, med en lång karriär som personalvetare, personalchef och HR-konsult​

Undersöker genomförandet av Human Resource Transformation vid ett internationellt storföretag. Centrala frågeställningar:​

Hur fungerar HRT-modellen i praktiken?​

Förändring av HR-funktionens arbetsmetoder och yrkesstatus till följd av HRT​

Ideal och praktik kring HR Business Partners yrkesroll

 

Doktorandprojekt: Systemöverskridande förändring i samband med implementeringen av ett nytt vårdinformationssystem

Doktorand Mimmi Kheddache Jendeby, strateg inom VGR med fokus på frågor kopplade till organisationskultur.  Mimmi är samverkansdoktorand i arbetsvetenskap på 50% finansierat av VGR. Hennes avhandling kommer att undersöka viktiga aspekter av införandet av framtidens vårdinformationsmiljö inom Västra Götaland, primärt vilken roll implementeringen av ett nytt vårdsystem kan spela i en större systemöverskridande förändring samt hur man skapar förutsättningar för "change readiness" och motivation.

Doktorandprojekt: HR-funktionens bidrag till förändring, innovation och omställning

Doktorand Johanna Finnholm, som har bakgrund inom HR, senaste åren som HR strateg på Västra Götalandsregionens serviceförvaltning och tidigare på PostNords koncernpersonalstab. Magister från P-linjen och magister i undersökande journalistik.​

Projektet finansieras och understöds av Trafikverket.​

Doktorandprojekt: HR-funktionens bidrag till medarbetares välbefinnande

Doktorand Nazneen Rony har erfarenhet inom HR-divisioner inom bank- och telekombranschen.

Nazneens projekt undersöker medarbetares välbefinnande, som är ett bredare begrepp än bara trivsel och goda arbetsförhållanden, har fått en ökad betydelse i Sverige och utomlands under senare år. I detta avhandlingsprojekt studeras olika sätt som HR-funktionen kan bidra till medarbetares välbefinnande antingen direkt eller genom chefer med personalansvar. Projektet kommer på så sätt att kunna ge värdefull kunskap om hur det utifrån ett HR-perspektiv går att arbete med välbefinnandefrågorna och vad detta kan leda till för resultat.

Justines Bergs avhandlingsprojekt undersöker vad som karaktäriserar det strategiska HR arbetet som bedrivs i multinationella företag och dess påverkan på organisationen. Projektet tar avstamp i de två skilda ansatser inom forskning som benämns ”Best practice” och ”Best fit” och undersöker hur dessa ansatser appliceras i en global HR praktik vid utformande och implementering av strategin. I projektet undersöks även hur arbetet med personal har förändrats från 1970 talet fram tills idag. Genom projektet skapas en ökad förståelse för vad som kännetecknar strategiskt HR arbete i den multinationella kontexten, vilka som är involverade och hur detta skapar värde för organisationen. Justine Berg har innan hon blev doktorand erfarenhet av HR arbete inom offentlig sektor.

Doktorand Elaheh Kimia, med praktisk erfarenhet av olika HR-praktiker, undersöker den föränderliga naturen av hybridarbete inom multinationella företag (MNEs) genom att fokusera på hur olika arbetsformer kan främja hållbarhet och välbefinnande för anställda. Denna forskning utforskar de viktiga elementen och mönstren i hybridarbetsmodeller ur anställdas hållbarhetsperspektiv i ett globalt sammanhang. Projektet syftar till att identifiera hur dessa hybridarbetsarrangemang kan anpassas till anställdas hållbarhetsförväntningar och därmed bidra till ökat välbefinnande och mer hållbara arbetsmetoder.

Agneta Häll
Mimmi Kheddache Jendeby
Johanna Finnholm
NazneenRony
Foto: Isac Lundmark