Länkstig

Elina Lindgren

Forskare

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation JMG
Besöksadress
Seminariegatan 1 B
41313 Göteborg
Postadress
Box 710
40530 Göteborg

Undersökningsledare, bitr

SOM-institutet
Besöksadress
Seminariegatan 1 b
41313 Göteborg
Postadress
Box 710
40530 Göteborg

Om Elina Lindgren

Presentation

Doktor i statsvetenskap och forskare vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet. Har sedan 2019 primärt arbetat som postdoktor inom ett RJ-finansierat forskningsprogram om kunskapsresistens och medias roll.

Forskningsområde

Forskar om politisk kommunikation, med fokus på hur nyhetsmedier och politikers kommunikation påverkar den allmänna opinionen och medborgarnas kunskaper om samhälle och politik. Bedriver också en del forskning inom survey-metodologi.

Nuvarande forskning

Är för närvarande medverkande i två forskningsprojekt. Det ena är del av ett RJ-finansierat forskningsprogram som undersöker spridning av misinformation i olika nyhetskanaler, och dess effekter på politisk kunskap och kunskapsresistens. Det andra projektet är finansierat av Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse, och undersöker hur strategisk användning av politiska hundvisslor kan påverka politiskt stöd hos olika väljargrupper.

Undervisning

Handleder uppsatser och undervisar master-studenter i politisk kommunikation om kvantitativ forskningsmetod. Har tidigare undervisat olika kurser i statsvetenskap, till exempel om politiska institutioner och svensk politik i ett jämförande perspektiv.