Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Länkstig

Biologi och molekylärbiologi

Biologi är läran om livet och livets processer – allt ifrån hur celler fungerar till evolutionens mysterier och organismers anpassning. Vill du vara med och skapa en hållbar utveckling och en friskare värld som värnar om biologisk mångfald? Eller fördjupa dig i hur vårt genetiska arv samspelar med vår miljö för att forma oss till dem vi är? Då ska du läsa biologi eller molekylärbiologi.

Att vara expert på levande system - från arvsmassans och cellernas struktur och funktion till organismernas samspel med varandra och omgivningen - ger biologen stora möjligheter att verka inom flera olika arbetsfält. Fördjupade kunskaper i biologi behövs bland annat för att bevara den biologiska mångfalden, och för att utveckla nya och effektivare biotekniker.

Video (1:26)
Om biologi

Arbetsmarknad för biologer och molekylärbiologer

Mångfald och variation präglar biologens arbetsmarknad. Det finns många vägar att gå, och i dag hittar vi biologer och molekylärbiologer i lika hög grad i näringslivet som i den offentliga sektorn.

Som biolog eller molekylärbiolog kommer du att kunna arbeta med allt ifrån produktutveckling, miljöövervakning och utredningar av olika slag till riskbedömningar och laboratoriearbete.

Video (1:54)
Möt biologen Hanna Eriksson