Verksamhetsförlagd utbildning i nationalekonomi

GU-18408
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen ger studenterna möjlighet att i verkliga arbetssituationer praktiskt använda och utveckla kunskaper som förvärvats genom studier i nationalekonomi.

Med stöd av handledning på arbetsplatsen ska studenten praktisera och utföra kvalificerade arbetsuppgifter i anknytning till utbildningen i nationalekonomi, samt medverka i det dagliga arbetet hos ett företag, myndighet eller annan organisation. Det är därför viktigt att praktiken relaterar till studentens utbildningsområde.

Under praktikperioden gör studenten arbetsboksanteckningar som redigeras och redovisas i en självreflektionsrapport. Under kursen utarbetas också en vetenskaplig rapport i vilken nationalekonomiska problemställningar med anknytning till praktikarbetet analyseras.
Kursen avslutas med ett seminarium där studenten muntligt presenterar sin erfarenhet av praktikperioden samt den vetenskapliga rapporten.
Varaktigheten av praktikperioden ska vara minst tio veckors heltidsarbete.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För att bli antagen till kursen måste studenten ha ordnat en relevant praktikplats. För tillträde till kursen krävs minst 90 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng i nationalekonomi

Högskolepoäng, max 225 hp.