Irina Polovodova Asteman

41319 Göteborg
40530 Göteborg

Om Irina Polovodova Asteman

Jag har bakgrund i maringeologi och mikropaleontologi och arbetar med mikrofossiler (bentiska foraminiferer) och geokemiska proxies i sedimentkärnor från havsbotten. Med hjälp av dessa naturliga arkiv studerar jag förändringar i den marina miljö som tog plats under sen-Holocen (de senaste 4000-6000 åren). Dessa inkluderar syrebrist på havsbotten, havsförsurning, förändringar i primärproduktivitet, föroreningshistoria, klimatförändringar samt introduktion av främmande arter. För att studera dessa arbetar jag främst med sedimentkärnor tagna i kustområden, fjordar och estuarier.

Jag undervisar också i flera kurser som t.ex. Maringeologi, Marin mikropaleontologi, Paleoceanografi och Historisk geologi.