Länkstig

Institutionen för marina vetenskaper

Vid Naturvetenskapliga fakulteten

Kontaktinformation

Besöksadress
Medicinaregatan 7 B
41390 Göteborg
Postadress
Box 461
40530 Göteborg
Leveransadress
Medicinaregatan 19
41390 Göteborg


Om Institutionen för marina vetenskaper

Mer information hittar du på vår webb: https://www.gu.se/marina-vetenskaper

Institutionen för marina vetenskaper samlar forskningsinriktningar inom oceanografi, geologi, kemi och biologi. Forskningen sker såväl inom enskilda ämnen som i större tvärvetenskapliga projekt.

Vi har flera nationellt unika forskningsområden där flaggskeppet är en toppmodern infrastruktur för marin forskning och utbildning med forskningsfartyget Skagerak och de två forskningsstationerna Kristineberg och Tjärnö.

Verksamheten är tvärvetenskaplig och involverar såväl andra institutioner inom Naturvetenskapliga fakulteten och övriga fakulteter vid Göteborgs universitet, liksom andra lärosäten i Sverige och övriga världen. Genom samarbete med forskarkollegor från andra vetenskapliga discipliner blir det också möjligt att ta sig an de stora globala utmaningarna.

Institutionens vision är att bli nationellt ledande och bedriva verksamhet av högsta internationella klass inom det marina området.

Allt som görs vid Göteborgs universitet inom det marina och maritima lyfts fram och görs tydligt genom Centrum för hav och samhälle.