Mode och textilier i det antika Grekland och Rom

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-22004
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

Vill du lära dig mer om modets tidiga historia? I de flesta samhällen har klädsel under århundraden fungerat som en markör för att visuellt kommunicera en individs status, ålder, kön samt sociala och ekonomiska status. I den här kursen får du en övergripande inblick i klädmodets utseende och växlingar över tid i de antika samhällena. Kursen erbjuder en orientering om textiliers användningsområden i de antika grekisk-romerska kulturerna. Textilier har en lång tillverkningstradition och textila produkter var ett centralt inslag i de antika medelhavskulturerna redan under förhistorisk tid. Vårt fokus ligger på historisk tid i det antika grekiska respektive romerska kulturområdena och i första hand på klädmodets variationer i dessa samhällen under perioden cirka 600 f.v.t. till omkring 300 e.v.t. Vi studerar såväl produktion som användning av kläder och andra textila produkter.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.