Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Idrott och hälsa IV

Kurs
Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-19161
Ansökan stängd

Om utbildningen

Den här kursen vänder sig till dig som vill utveckla centrala kunskaper och färdigheter för ett lärarskap inom ämnet idrott och hälsa.
Kursen består av två delkurser:

  • I delkursen ”Idrottsdidaktik och ledarskap” läser du om, och arbetar praktiskt med, olika ledarskaps- och lärandeteorier och hur dessa kan vävas samman till en enhetlig lärarkompetens. Detta görs med ett specifikt fokus på inomhusverksamheter, så som RRD (Rytmik, rörelse och dans), gymnastik och bollspel.

  • I delkursen ”Idrottsfysiologi med träningslära för idrott och hälsa” lär du dig om människokroppens fysiologi och åldersanpassad fysisk träning. Här är temat hälsa och de fysiska krav som ställs på idrottande barn och ungdomar. 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs genomgången kurs L9ID30, Idrott och hälsa III, 15 hp eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.  

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.