Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Ett antal personer jobbar med ett projekt
Länkstig

Självständigt projektarbete i kulturskoledidaktik

Kurs
KSSA20
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15411
Ansökan stängd

Om utbildningen

Du genomför ett självständigt projektarbete på grundnivå i kulturskoledidaktik, med inriktning mot yrkesverksamhet i kulturskolan. Du identifierar ett problemområde med utgångspunkt i kulturskolans praktik som ska ha både ett konstnärligt och didaktiskt innehåll. Arbetet dokumenteras och redovisas i form av en gestaltande didaktisk del samt en skriftlig del där studenten beskriver och värderar resultatet.

Schema för höstterminen 2021

Campusträffar:

  • Fre 17 september, eftermiddag
  • Fre 15 oktober, eftermiddag
  • Fre 19 november, eftermiddag
  • Examination: Ons 12 januari 2022

Distansundervisning vissa måndagar.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs minst 90 hp inom något konstnärligt huvudområde, eller motsvarande, samt 60 hp i kulturskolepedagogik.

Urval

Urvalet baseras på arbetsprov. Rangordningen av arbetsprovet sker efter samlad bedömning av den sökandes konstnärliga förmåga. Förtur (obs ej platsgaranti) ges till sökande som har påbörjat en utbildning i kulturskolepedagogik vid Göteborgs universitet, där rangordning sker baserat på antal påbörjade högskolepoäng inom kulturskolepedagogik vid Göteborgs universitet

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker till största delen på distans i form av nätbaserade föreläsningar, workshops och seminarier. Det är obligatoriska campusförlagda träffar varje termin.