Bild
En musiker spelar gitarr
Foto: Gunnar Jönsson
Länkstig

Musik för grundlärare

Kurs
L6MU11
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15313

Kort om kursen

Kursen vänder sig till dig som vill undervisa i musik i årskurs 4–6. I de två delkurserna behandlas såväl praktiskt musicerande som musikalisk och musikdidaktisk teori.

Om utbildningen

Delkurs ett heter Musik och skapande verksamhet och handlar om musikaliskt utövande och musikaliskt lärande. Delkursen är uppdelad i moment som är relevanta för musikundervisningen i grundskolan och utgår från de styrdokument som musikläraren har att förhålla sig till.

I delkurs två, Musikalisk gestaltning, ingår moment som är relevanta för att utveckla barns musicerande i skolan, också i relation till andra estetiska uttrycksformer.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet grundas på inskickat material i form av inspelning. Senast sista ansökningsdag ska detta vara inskickat. Rangordning sker efter bedömd nivå på sångliga/instrumentala färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som ni anser ger ert material rättvisa. För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar. https://applyartsgu.slideroom.eu/#/Login Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover. OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker genom föreläsningar, workshops, seminarier och projekt.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler