Bild
En musiker spelar gitarr
Foto: Gunnar Jönsson
Länkstig

Musik för grundlärare

Kurs
L6MU11
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-25308
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen vänder sig till dig som vill undervisa i musik i årskurs 4–6. I de två delkurserna behandlas såväl praktiskt musicerande som musikalisk och musikdidaktisk teori.

Om utbildningen

Delkurs ett heter Musik och skapande verksamhet och handlar om musikaliskt utövande och musikaliskt lärande. Delkursen är uppdelad i moment som är relevanta för musikundervisningen i grundskolan och utgår från de styrdokument som musikläraren har att förhålla sig till.

I delkurs två, Musikalisk gestaltning, ingår moment som är relevanta för att utveckla barns musicerande i skolan, också i relation till andra estetiska uttrycksformer.

Behörigheter och urval

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet grundas på inspelat material som skickas in via https://www.gu.se/scen-musik/skicka-in-ditt-arbetsprov-via-slideroom; arbetsprovstjänsten SlideRoom senast en vecka efter sista ansökningsdag. Rangordning sker efter bedömd nivå på sångliga/instrumentala färdigheter. Observera att fler instruktioner för arbetsprovet finns i SlideRoom.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker genom föreläsningar, workshops, seminarier och projekt.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler