Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Medie- och kommunikationsvetenskap, introduktionskurs

Kurs
MK1104
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-17101
Ansökan stängd

Kort om kursen

Introduktionskursen i medie- och kommunikationsvetenskap ger dig möjlighet att utveckla dina kunskaper om medier, kommunikation, budskap och påverkan.

Om utbildningen

Om kursen

Kursen omfattar fyra moduler och du kommer att läsa om människors medie- och informationsanvändning, vilka olika typer av kommunikation som är möjlig i olika typer av medier, hur vi kan förstå budskap och olika typer av medieinnehåll, samt hur organisationer använder sig av kommunikation.  

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Rekommenderad studiegång

Introduktionskursen i medie- och kommunikationsvetenskap ingår även i Medie- och kommunikationsvetarprogrammet som leder till en kandidatexamen som ger behörighet till fortsatta studier på avancerad nivå. 

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen är varierande och omfattar bland annat föreläsningar, workshops, seminarier, handledning, rollspel och gästföreläsningar. Den lärarledda undervisningen är ungefär åtta timmar i veckan och resterande tid arbetar du med uppgifter och/eller kurslitteraturen på egen hand eller i grupp.

Examinationerna omfattar allt ifrån salstentamen, skriftliga inlämningsuppgifter, självständiga analyser och muntliga presentationer. Undervisningen sker på svenska men du kommer att läsa kurslitteratur på svenska och engelska och i vissa fall också texter på andra skandinaviska språk

Lokaler

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) ligger endast ett par minuters promenad från Linnéplatsen och Slottsskogen. Undervisningen sker i det gamla, anrika Annedalsseminariet och i det moderna Mediehuset.