Medie- och kommunikationsvetenskap, introduktionskurs

GU-17205
Ansökan stängd

Kort om kursen

Introduktionskursen i medie- och kommunikationsvetenskap ger dig möjlighet att utveckla dina kunskaper om medier, kommunikation, budskap och påverkan.

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation

Introduktionskursen i medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) ges vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) som du kan läsa mer om här.

Om kursen

Kursen omfattar fyra moduler och du kommer att läsa om människors medie- och informationsanvändning, vilka olika typer av kommunikation som är möjlig i olika typer av medier, hur vi kan förstå budskap och olika typer av medieinnehåll, samt hur organisationer använder sig av kommunikation.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Efter studierna

Introduktionskursen i medie- och kommunikationsvetenskap ingår även i Medie- och kommunikationsvetarprogrammet som leder till en kandidatexamen som ger behörighet till fortsatta studier på avancerad nivå.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen är varierande och omfattar bland annat föreläsningar, workshops, seminarier, handledning, rollspel och gästföreläsningar. Den lärarledda undervisningen är ungefär 8 timmar i veckan och resterande tid arbetar du med uppgifter och/eller kurslitteraturen på egen hand eller i grupp.

Examinationerna omfattar allt ifrån salstentamen, skriftliga inlämningsuppgifter, självständiga analyser och muntliga presentationer. Undervisningen sker på svenska men du kommer att läsa kurslitteratur på svenska och engelska och i vissa fall också texter på andra skandinaviska språk

Lokaler

Institutionens lokaler ligger i det moderna Mediehuset och det gamla, anrika Annedalsseminariet endast ett par minuters promenad från Linnéplatsen och Slottskogen.